הכנה לשימוע
לעתים לאחר זמן מה, נראה כי הגיעה העת לסיים את ההעסקה במקום העבודה. הסיבות לכך הן רבות והן יכולות לנוע מאי התאמה וטעויות חוזרות ועד לארגון העסק מחדש ושינוי מערך העובדים. מצב זה עלול לפגוע בפרנסת העובד ועתידו.
מתוך רצון למנוע פגיעה בעובד ככל הניתן, ישנם חוקים והוראות השומרים על זכויות העובד ומוודאים היערכות מתאימה למצב החדש.
ביניהם חובת קיום שימוע טרם פיטורין.
מהו שימוע לפני פיטורין?
החוק אוסר על המעסיק לפטר עובד מסיבה שרירותית לכן, עליו לבצע הליך שימוע מסודר לפני החלטתו לפיטוריו של עובד.
על המעסיק למסור לעובד בכתב מסמך מסודר המפרט את הסיבות והנימוקים לסיבת פיטוריו.
במועד השימוע, רשאי העובד לזמן לשימוע נציג מטעמו כגון: עורך דין, נציג ועד עובדים או כל אדם אשר הוא רואה לנכון שיעמוד לצדו.
מטרת הליך השימוע, היא לתת לעובד אפשרות להציג את טיעוניו מול טענות וסיבות המעסיק הדורש בפיטוריו.
אין מדובר בהליך משפטי או שיפוטי. כלומר, אין עדים או שופט שמכריע אלא לאחר הליך השימוע ושמיעת טענות העובד מחליט המעסיק האם להמשיך את העסקתו ל העובד או לא.
יודגש, כי זכות השימוע והטיעון לעובד ניתנת לו לא רק במקרה של פיטורין, אלא גם במקרה של שינוי היקף המשרה, העברה לתפקיד אחר או שינוי והחלפת מעסיקים.
ישנן חברות רבות אשר מתפשרות ומציעות לעובד שיבוץ מחדש לתפקיד אחר בחברה.
באיזה שלב כדאי להתייעץ עם עורך דין?
רצוי להתייעץ עם עורך דין ברגע שמקבלים את המכתב ותאריך השימוע.
חשוב לא לבצע פעולות העשויות להשפיע על השימוע המיועד (איחור לעבודה, אי הגעה או כל פעולה אחרת אשר עלולה להוות קושי לעובד בעת השימוע).
היתרון הגדול בהתייעצות עם עורך דין לפני הליך שימוע לפני פיטורין, הוא קבלת ייעוץ משפטי של מה נכון לומר ועל מה לוותר, כיצד להתנהל במהלך השימוע, מה המעסיק מחויב לעשות וכיצד להיערך לתוצאות האפשריות.
אתם חייבים להגיע מוכנים לשימוע
עורכת דין עדן חן תוהמי מלווה ומכינה עובדים רבים להליכי שימוע לפני פיטורין מול מעסיקים.
בפגישת הייעוץ תיבחן סיבת השימוע, כיצד רצוי להשיב לטענות ומהן נקודות החוזקה של העובד שיש להדגיש ועשויים להוות יתרון. בתום פגישת הייעוץ, יקבל העובד את ארגז הכלים הדרושים לו על מנת להתמודד מול טענות המעסיק, המשפיעים על החלטתו אם לפטר את העובד או לא, בתום השימוע.
בפגישת הייעוץ אף תיבחן האפשרות לקבלת סיוע נוסף הכולל ייצוג בשימוע כמו מקרים שבהם מדובר על שיקולים זרים או מפלים המובילים לשימוע.
פעמים רבות, כאשר העובד מגיע עם ליווי משפטי, בהחלט יכולה להוות גורם מרתיע ובמקרים מסוימים אף תגרום למעסיק לוותר על קיום הליך השימוע.
במקרים מסוימים תוצאת השימוע תהא פיצויים מוגדלים תמורת ויתור על הטענות לאחר הפיטורין ועוד.
הליך הפיטורין אינו הליך פורמאלי בלבד שהמעסיק מחויב לעשות ישנם פעמים רבות בהם המעסיק מתרשם מטענותיו של העובד ומחליט להשאיר אותו במקום העבודה.
פוטרתם שלא כדין?!
מקרים של פיטורין בשל סיבות פסולות כגון: יציאה לחופשת לידה, אפליה מגדרית, מחלה, פיטורין על רקע עדתי או גזעני ניתן יש לפנות לייעוץ משפטי ולבחון את זכאותכם וזכויותיכם.
צרו איתי קשר עוד היום ואשמח לסייע לכם.