בלוג משפטי

כתב הגנה

כתבי הגנה

על מנת להבין מהו כתב הגנה ראשית, יש להבין כיצד מתנהל הליך משפטי.

כל תביעה אזרחית המגיעה לפתחו של בית המשפט חייבת לכלול כתב תביעה בו התובע מפרט את טיעוניו והעילות העומדות אשר בגינן פתח בהליך משפטי.

כדי להתגונן מפני טענות התביעה העילות והסעדים בה, על הנתבע להגיש כתב הגנה, המועד להגשת כתב הגנה משתנה מערכאה לערכאה כך למשל בתביעות בדיני עבודה המועד להגשה הנו בתוך 30 יום מיום קבלת כתב התביעה (שימו לב, כי המועד להגיש הוא מיום שבו קיבל הנתבע את כתב התביעה לידו ולא מהיום שבו הוגש כתב התביעה).

ברגע שהתקבל כתב התביעה, הצעד הראשון שעליכם לעשות הוא לקרוא אותו היטב ולהבין על מה מדובר ומה הטענות נגדכם. בשלב השני, עליכם לאתר את כל המסמכים אשר יכולים להיות רלוונטיים או לסייע לכם בטענות הנגדיות שיש לכם (כמו: קבלת חשבונית, תכתובות, הסכמים וכו') זכרו: כל מסמך, תכתובת או הקלטה עשויה לסייע לכם להוכיח את טענותיכם בעתיד ובכתב ההגנה.

אז מהו בעצם כתב הגנה?

כתב הגנה הוא כתב טענות מפורט שמגיש הנתבע לבית המשפט או בית הדין ונוגע לטענות שיש לו כנגד התביעה והטענות שהועלו בה. למעשה, באמצעות מסמך זה אפשר לספק לבית המשפט את הצד שלכם בסיפור ובכך להציג גרסה מלאה של התמונה ולעובדות והטענות שהועלו בכתב התביעה. מטרתו של הנתבע היא להציג את טיעוני ולתמוך אותן בראיות (אותם מסמכים שמצאתם).

בנוסף לנתבע ישנה אפשרות להגיש נגד התובע תביעה נגדית או להעלות טענות הנוגעות להתיישנות, קיזוז וטענות בעלות אופי זהה אשר יש בהן בכדי לסייע להגנתו המשפטית.

מהי חשיבותו של כתב ההגנה?

חשיבות הגשת כתב הגנה במועד הקבוע בדין ובכלל הוא חשוב ביותר! ולכן, ההמלצה היא לא להתעלם מכך!

במקרה ולא הגשתם כתב הגנה או לא הגשתם אותו במועד, ההליך נגדכם ממשיך להתנהל! ולמעשה, בית המשפט לא שומע "את הצד שלכם בסיפור" ועשוי לתת לתובע פסק דין על יסוד כתב התביעה בלבד ומבלי שתשמע עמדתכם או טענותיכם. כך למעשה נוצר סיכון שתקבלו פסק דין בהיעדר הגנה אשר התובע זכאי לאחר קבלתו לנקוט נגדכם בהליכי הוצאה לפועל ולגבות את התשלום שנפסק בפסק הדין.

לפיכך, רצוי ומומלץ להגיש כתב ההגנה שכן, למעשה הוא מספק הזדמנות לנתבע להעלות בכתב את הגנתו ע"י ציון עובדות וטיעונים משפטיים שיסייעו לו בהגנתו בתביעה.

זהו למעשה חלק מן ההליך המשפטי התקין, כך אפשר להבין היכן נמצאת המחלוקת בין הצדדים.

לאחר הגשת כתב הגנה לא ניתן לתקן אותו אלא באמצעות בקשה מיוחדת וחריגה אשר בתי המשפט ובתי הדין השונים לא תמיד נעתרים לה.

מכאן שאם נפתח נגדכם הליך משפטי רצוי להצטייד בעורך דין מיומן ומקצועי אשר יבנה קו הגנה טוב וחזק ויתייחס לכלל רכיבי התביעה מבלי לפספס דבר.

כמובן שדלתות בית המשפט והערכאות השיפוטיות פתוחות לכול ותמיד תוכלו להגיש כתב הגנה גם ללא עורך דין אולם כאשר מדובר בהליכים משפטיים ועל מנת למנוע עוגמת נפש וכספים מיותרים שתאלצו לאת מומלץ לפנות לעורך דין אשר בקיא בתחום בעל הידע המשפטי והמקצועי שיסייע לכם.


דברים שיכולים לחבל בכתב ההגנה שלכם

שכרתם עורך דין? נהדר! תנו לו לבצע את עבודתו ומומלץ שלא לנקוט בצעדים או מעשים שעשויים לחבל לכם בהליך לאחר מכן. לכן, אם יש לכם שאלה, רעיון, עצה לקידום התיק פנו קודם לעורך הדין ופעלו לפי עצתו.

 

מובהר, כי ברגע שקיבלתם ייצוג משפטי אסור לעורך הדין של התובע לפנות אליכם ישירות אלא רק לעו"ד מטעמכם. העו"ד של התובע פנה אליכם? הפנו אותו לעו"ד שלכם! אתם עשויים לומר דברי אר בשלב מאוחר יותר יבואו בעוכריכם.


על כתבי ההגנה לא מתפשרים!

כאשר מדובר על כתבי הגנה, מדובר על מסמכים חשובים שיכולים לקבוע את עתידכם. עורכת הדין עדן חן תוהמי תשמח לספק לכם שירות מקצועי ואדיב, תהיה לצדכם לאורך כל הדרך ובעזרתה תנהלו הליך משפטי הוגן ומצליח.

זקוקים לייעוץ או ליווי של עורך דין - פנו אלינו

אני עו"ד עדן חן, מומחית בדיני עבודה, הסכמי שכר וגישור ומבצעת בנוסף שירותי בדיקת שכר ועבודה בריטיינר. אשמח להעניק לכם שירות מקצועי ואמין, הסברים מעמיקים וליווי מסור לכל אורך תהליך העבודה, בדיקות או הגשת תביעות, הגשת ערעור/ערר ועוד.

אל תהססו לפנות אליי בכל שאלה. התייעצות מוקדמת יכולה למנוע קבלת קנסות!